Sot dita e parë e pranverës

Sot është dita e parë e pranverës. 21 marsi është dita e parë e stinës së pranverës, e cila sipas kalendarit gregorian fillon në ora 5:30 të mëngjesit. Në kohën e caktuar qendra e diellit do të jetë saktë në prerjen e ekliptikës dhe…

Sot ndodh ekuinoksi pranveror

Ekuinoksi është çasti në të cilin Dielli ndodhet pingul mbi ekuatorin e Tokës dhe vendndodhjen e dukshme të Diellit në atë çast. Thuhet edhe ‘kur dielli bie në pus’, domethënë pasqyrimi i diellit në një pus, fenomen që nuk ndodh dhe nuk…